parallax background

Subcarpați Trail Run 2021

Circuit MTB – Colinele Transilvaniei 2020
august 6, 2020
 

Subcarpați Trail Run – prin ochii de fotograf

Anul trecut pandemia ne-a dat tuturor planurile peste cap. Din toate cursele de alergare la care plănuiam să ajungem, nu s-a mai putut organiza nimic, iar obișnuința cu care deja plecam pregătiți spre fiecare cursă în parte s-a transformat ușor, ușor  în …adaptare.

Eh, tot anul trecut, o mână de oameni super îndrăzneți ne-au invitat să fotografiem prima ediție a unui eveniment de alergare în Cocorăști Mislii – Prahova – Subcarpați Trail Run. Nu auzisem până atunci de această localitate, dar nici nu voiam să ratăm să descoperim locuri noi cu stejari seculari. Am găsit acolo peisaje faine, oameni frumoși și un eveniment cu măști, distanțare, diferit față de tot ce știam.

2021

În 2021 lucrurile s-au mai schimbat, iar cea de a 2-a ediție a adunat și mai mulți oameni la start. De data aceasta măștile nu au mai fost obligatorii și parcă oamenii erau și mai frumoși!

Prognoza meteo arăta vreme mohorâtă, ba chiar puțin plângăcioasă, însă la fața locului – surpriză! O adevărată zi de vară, cum nu prea vedem noi pe la Brașov. Dar nu aveam de unde să știm asta de la ora 6 jumătate dimineața…

Așadar, pregătiți cu haine de ploaie și haine groase (mare greșeală!), ne-am împărțit așa: Irina în zona de start / finish, iar Cornel pe coastă, în pădure, la singurul punct de belvedere din traseu. Încet, încet, lumea a început să se adune, kiturile să se împartă, gambele să fie încălzite, emoțiile au început să crească, iar în 3…2…1… Start!

 

De 3 ori repetată procedura de mai sus, căci au fost starturi diferențiate, la câte 5 secunde, pe fiecare categorie: cros, semimaraton și maraton, trasee cu lungimi diferite, pe gusturi diferite.

Dacă sus în pădure a fost aproape liniște și pace (mai puțin țânțarii care îi dădeau târcoale lui Cornel), în zona de start-finish a fost un furnicar continuu. O mișcare browniană între fotografiat sponsori/parteneri sau zâmbete pe furiș, peisaje sau fericirea de a fi trecut linia de finish a alergătorilor, bucuria de la festivitatea de premiere sau veselia revederii pentru mulți. Am recunoscut din ce în ce mai multe cunoștințe vechi, iar faptul că le puteam surprinde zâmbetele, nu doar pe cele din priviri, a adus un plus de energie și motivație.

Sus în pădure, misiunea lui Cornel a fost și ea provocatoare. Pădurea înfrunzită nu e prea îngăduitoare cu lumina, așadar și-a creat propriul studio foto: 4 blițuri, ascuns prin tufișuri, camuflat cu noul tricou al ediției (care poartă o fotografie de-a noastră de anul trecut – cu două ghinde într-un stejar – simbolul localității și al concursului.) și gata de pozat/speriat alergătorii 😀

 

Toate astea s-au tradus în aproape 3500 de fotografii de selectat și editat, 8 albume încărcate pe Facebook și mult feedback pozitiv.

Bine, bine…lasă-ne cu detaliile astea, Irina! Cine a câștigat?

Clasamentul este disponibil pe Time-it.ro, vă las pe voi să descoperiți câștigătorii, căci noi deja ne pregătim intens pentru Red Bull X-Alps 2021.

Vom face parte pentru a doua oară din echipa media a lui Toma Coconea la competiția asta nebună în care trebuie traversați Alpii, iar despre asta am scris acum 2 ani aici.

Când revenim în țară, însă, ne-am bucura să ne revedem la Brașov Marathon!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *