parallax background

Circuit MTB – Colinele Transilvaniei 2020

Fotografie eveniment Oslea Hike&Ride 2020
Red Bull Oslea Hike & Ride 2020
martie 4, 2020
 

Un traseu de MTB prin satele săsești cu biserici fortificate

La invitația lui Silviu Bălan, am fost prezenți în “Circuitul Colinele Transilvaniei pe bicicletă” organizat de echipa Tabere și Circuite pentru a fotografia participanții într-un decor superb pe meleagurile transilvănene, în perioada 28 iulie – 2 august 2020. Tura presupune parcurgerea traseului cu bicicleta, însă pentru a surprinde momentele cheie, noi am ales să îi urmărim tot pe două roți, dar cu motocicleta.

În linii mari, traseul a plecat din centrul Sibiului și a urmat drumurile mai puțin circulate, poteci pe dealuri, până în satul Colun de pe malul Oltului. Ziua următoare s-a urcat pe Transfăgărășan până la Cascada și Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m, iar seara am înnoptat în Arpășel.

 

Ziua 3 a fost de revenire pentru bicicliști (pentru ei de revenire, căci am urcat și noi pe Transfăgărășean, dar noi am rămas doar cu fotografii, nu cu febră musculară :D). Traseul a fost mai domol în cea de-a treia zi de circuit, dar cu priveliști splendide spre creasta Făgărașului, pe care au lăsat-o în urmă pedală cu pedală.

 

Cu elan și entuziasm au pornit spre Veșeud cu oprire în satul aproape părăsit – Gherdeal. Acesta încă păstrează amprenta arhitecturii săsești iar biserica-cetate începe ușor-ușor să devină una cu natura, oferind umbră și adăpost drumeților ce vin încă să îi admire frumusețea.

 

 

În ziua 4 am pornit în traseu, trecând pe lângă Biserica fortificată de la Veșeud, am admirat de la depărtare Biserica fortificată de la Copșa Mare, am vizitat Biserica fortificată de la Biertan, pe o ploaie răcoritoare de vară, iar o parte din participanți au dat o tură și până la Castelul Bethleen din Criș, cu final în Stejăreni, la Hanul din Pădure (un loc tare fain, cu de toate – fermă de animale, iaz cu lebede și liniște).

 

 

Traseul din ziua a 5-a ne-a plimbat din Ștejăreni la Criț, în mare parte pe poteci special amenajate pentru biciclete, prin pădure. Pe parcurs am vizitat Rezervația cu Stejari seculari de la Breite, o zonă de deal acoperită cu pășuni colinare și specii de stejari ce au vârste cuprinse între 400 și 600 de ani. Traversând Sighișoara și lăsând orașul în urmă, drumul bicicliștilor s-a continuat spre satul Meșendorf, unde am făcut un popas și la Biserica fortificată.

 


 

Ultima zi de circuit ne-a purtat pe alte drumuri pitorești din zonă,  cu o scurtă oprire la Biserica fortificată din Viscri, urmată de o coborâre mult așteptată către Făgăraș.

A fost o tură foarte faină și pentru noi, dat fiind că mare parte din traseu este ușor accesibilă și cu motocicleta, iar frumusețile locului ne-au convins să revenim cât mai curând.

 

cornel
cornel
Pasionat de editarea fotografiilor, am început să lucrez în Adobe Photoshop și Illustrator încă din 2008. De atunci am interactionat cu oameni si companii diferite, am adunat experienta, mi-am rafinat simtul estetic si am reusit sa ma remarc in domeniu.

Comments are closed.