parallax background

SKV Vertical Race, Night Run și CN Schi Alpinism

Fotografie de noapte în cadrul Semimaraton Gerar 2023 - Pochiu Cornel din echipa Fisheye.ro
Noaptea la Semimaraton Gerar – Jurnal de fotografie sportivă
februarie 3, 2023
Fotografie de acțiune cu schior la Oslea Hike and Ride
Red Bull Oslea Hike & Ride 2023
martie 2, 2023

Pentru că experiențele povestite sunt ca bomboanele de pom, mai bune când sunt împărțite, ne-am gândit să vă arătăm la ce curse am mai fost prezenți. Vă povestim în acest articol despre cursele SKV organizate în perioada ianuarie - februarie 2023, trei la număr.

28 ianuarie 2023
SKV Vertical Race

Pe o iarnă adevărată, așa cum ar fi trebuit să fie la final de ianuarie, sub Tâmpa, în Brașov, s-au aliniat la start mai bine de 150 de alergători pentru o cursă de alergare montană, cu probe de cros și semimaraton: SKV Vertical Race, ajunsă deja la cea de a treia ediție. Ce a fost interesant a fost faptul că tocmai în zilele de dinaintea cursei a nins abundent, crescând astfel dificultatea cursei, odată cu stratul alb de zăpadă așternut pe poteci.

În zona de Start / Finish a fost prezent Marius Anton, din echipa noastră pentru a imortaliza curajoșii alergători. Iată câteva cadre de la fața locului!

4 februarie 2023
SKV Night Run și Campionatul Național Schi Alpinism - Vertical

O săptămână mai târziu, un nou concurs organizat de SKV București a avut loc în Brașov și în Poiana Brașov. De ce menționăm ambele locații?

Pentru că SKV Night Run, cursa de tip vertical dedicată alergătorilor, a avut startul din Răcădău, din Brașov, cu urcare pe Crucur spre finishul din Poiana Brașov, de la cabana Postăvaru. Nămeții demni de vremurile de altădată, care în unele porțiuni au ajuns până la brâu, faptul că a fost o cursă de noapte, dar și temperatura foarte scăzută (în jur de -9 grade) au făcut ca gradul de dificultate al acestui concurs să fie foarte ridicat.

Au luat startul 35 de participanți, dintre care 13 fete și 22 de băieți. Cu fair play și determinare, câștigătorii au fost, ajungând deodată la finish Alex Blejdea și Toma Valentin, pe locul al treilea ajungând Alexandro Stroia. La categoria feminin, pe podium au fost Ingrid Mutter, Andra Anghel (pentru ele fiind cursa de pe dealurile din spatele casei) și Eniko Bartok pe cel de-al treilea loc.

În paralel, la ora 18:00, într-o atmosferă de poveste și cu foc de artificii pe fundal, a fost dat startul Campionatului Național de Ski Alpinism, proba de Vertical, din zona de amenajare a pârtiilor din Poiana Brașov.

52 de sportivi (amatori și elite) au înfruntat traseul vertical, pe skiuri de tură. Dacă unora le-ar lua 20 de minute să coboare din Postăvaru pe schiuri, ei bine, câștigătorului acestei curse, lui Viorel Pălici i-au trebuit 21 de minute și 28 de secunde să ajungă la finish, urmat de Jinga George și Pepene Paul.

-9 grade celsius arăta termometrul de la Cabana Postăvaru, însă vântul trimitea fulgii ca pe niște săgeți, temperatura resimțită fiind mai scăzută. Fiind și de această dată o cursă de noapte și cu o astfel de vreme, a fost o provocare pentru noi să surprindem toată acțiunea în fotografii, fără să devenim și noi una cu natura, oameni de zăpadă, însă cam așa arătam, și noi, și echipament:

 

5 februarie 2023
Campionatul Național de Ski Alpinism - Sprint și ștafetă

Tot în Poiana Brașov a avut loc duminică și Campionatul Național de Ski Alpinism, ce a cuprins probe de sprint și ștafetă. Pentru proba de vertical, s-a ținut cont de rezultatele din seara precedentă. A fost o zi plină, competiție strânsă, dar și peisaje pe măsură!

Ce mai va mai pregăti SKV București?

În 26 martie vor avea loc concursuri de schi alpin SKV SKI POKAL, concurs destinat adulților, iar în 27 martie va avea loc concursul destinat copiilor, SKV KINDER SKI POKAL.

Ambele concursuri se vor desfășura pe pârtia Drumul Roșu, între Cabana Postavaru si platoul Ruia. Scopul acestor concursuri este de a promova practicarea schiului alpin indiferent de vârstă.

Fotografii realizate de Anton Marius, Anton Irina și Pochiu Cornel | © Fisheye.ro @SKV Vertical Race, Night Run & CN Schi Alpinism

Comments are closed.