parallax background

Red Bull Oslea Hike & Ride 2023

Start la Campionatul Național de Schi Alpinism 2023 în Poiana Brașov
SKV Vertical Race, Night Run și CN Schi Alpinism
februarie 7, 2023
Red Bull Homerun 2024
februarie 17, 2024
Start la Campionatul Național de Schi Alpinism 2023 în Poiana Brașov
SKV Vertical Race, Night Run și CN Schi Alpinism
februarie 7, 2023
Red Bull Homerun 2024
februarie 17, 2024

Red Bull Oslea Hike & Ride | 17 februarie 2023

Este acea competiție anuală care adună comunitatea de freerideri din țară și îi aduce la poalele munților Retezat pentru a se întrece în urcări, coborâri cu stil pe schi sau snowboard.

Susținut de Red Bull și organizat de o mână de oameni inimoși și faini de la Clubul Alpin Valea Jiului, acest concurs a adus o nouă perspectivă asupra acestei zone cunoscută cândva doar din prisma activităților de minerit. Într-adevăr, peisajele și tot ceea ce are zona de oferit, readuc oamenii pe aceste meleaguri, fiind la la fel de frumoase și în sezonul rece, dar și în cel cald (când are loc și Oslea Run, de care vă vom povesti mai altădată).

Noi am fost prezenți constant, la fiecare ediție, începând din 2017 și nu doar că nu ne-am plictisit, ci ne bucurăm din ce în ce mai mult să fim parte din această comunitate faină!

Cum a fost în 2023?

Formatul concursului constă în două zile de competiție, prima de calificări, iar a doua zi finala. La calificări se dau starturi individuale, clasamentul concurenților fiind realizat în funcție de timpul cel mai scurt obținut la coborâre, într-o zonă de concurs dată.

Chiar dacă se anunța o zi înnorată și cu vânt puternic, până la finalul zilei a ieșit soarele și ne-am bucurat de o vreme numai bună de fotografiat.

Cornel și-a instalat o cameră care a surprins câteva "zboruri" involuntare ale concurenților la ieșirea din pădure.

Finala

Proba finală în cadrul căreia participă atât cei calificați în ziua precedentă, la Open, dar și cei înscriși la PRO, constă în punctarea timpului de urcare din zona Câmpușel - Câmpul lui Neag, până pe vârful Oslea. De acolo, riderii pornesc individual pe fața de concurs, fiind punctați de un juriu pentru stilul de coborâre.


Anul acesta însă, din păcate, natura a decis cum se va desfășura concursul de fapt. Dacă în prima zi, cea a calificărilor, ne-am bucurat de soare și doar câteva adieri de vânt, a doua zi prognoza de vânt puternic de peste 100 km/h, asezonată cu ploaie, a obligat organizatorii să ia decizia asumată de a anula competiția. Siguranța primează înainte de toate. Așa că ne-am bucurat să mai schimbăm două vorbe cu oamenii locului și ne-am retras sănătoși "în glorie".

Evenimentul însă nu s-a încheiat odată cu această decizie, deoarece seara s-a lăsat cu petrecere și socializare la Complex Cheile Buții. Încălzirea a fost făcută cu Echilibrescu, în concursuri de genuflexiuni pe plăci de echilibru, iar apoi, pe versurile lui Macanache a început și petrecerea care a durat până dimineață.

Concluzie

Fie că a fost vorba de încălzire globală sau nu, schimbările climatice s-au resimțit mult iarna aceasta, care a început târziu, a ținut puțin și a fost foarte capricioasă.

Sperăm însă ca la anul să ne bucurăm de vreme bună, zăpadă din belșug, iar până atunci vă invităm să vă mențineți în formă la următoarele competiții din această zonă: Retezat SkyRace și Oslea Run.

 

Fotografii realizate de  Anton Irina și Pochiu Cornel | © Fisheye.ro @Red Bull Oslea Hike & Ride

Comments are closed.