parallax background

Noaptea la Semimaraton Gerar – Jurnal de fotografie sportivă

Calendar competitional 2023 - alergare montana - cros - semimaraton - maraton - fotografie sportiva Fisheye.ro
Actualizare a calendarului competițional pe anul 2023
decembrie 8, 2022
Start la Campionatul Național de Schi Alpinism 2023 în Poiana Brașov
SKV Vertical Race, Night Run și CN Schi Alpinism
februarie 7, 2023
Calendar competitional 2023 - alergare montana - cros - semimaraton - maraton - fotografie sportiva Fisheye.ro
Actualizare a calendarului competițional pe anul 2023
decembrie 8, 2022
Start la Campionatul Național de Schi Alpinism 2023 în Poiana Brașov
SKV Vertical Race, Night Run și CN Schi Alpinism
februarie 7, 2023

Revedere la Semimaraton Gerar | 28 ianuarie 2023

Este o bucurie să ne întâlnim la fiecare eveniment cu oameni dragi nouă, care ne întâmpină mereu cu îmbrățișări și zâmbetul pe buze! Le mulțumim pe această cale voluntarilor și organizatorilor care au grijă de noi atunci când suntem “în priză”. 

Mulțumim în special Roxanei Siboiu, care în schimbul 1 a pregătit o prăjitură delicioasă pentru voluntarii Gerar, iar pentu schimbul 2 și 3 și-a dat jos șorțul de maestru cofetar și a luat aparatul foto să surprindă emoțiile și zâmbetele la predarea de kit-uri și pe traseu.

Am făcut sesiunea de selfie-uri și am trecut la treabă.

❄️ Ce este Gerarul?

Este o cursă cu tradiție, care a avut prima ediție în anul 2011. Fiiind la început de an, alergătorii au ocazia să își reseteze ceasurile și să își verifice condiția de alergare pentru noul sezon. Și nu oricum, ci pe vremea specifică lunilor de iarnă. 🥶

Sub egida WE RUN AS ONE, WE RUN UNITED, este una din puținele curse care promovează alergarea în echipă. Traseul este compus dintr-o buclă de 3.6 km care are loc în campusul Universității Politehnica din București. Pentru traseul de cros este necesară parcurgerea buclei de 3 ori, iar pentru semimaraton de 6 ori.

La această cursă se pune foarte mult suflet și felicităm familia Solomon pentru tot ceea ce face pentru sport. Implicarea lor am văzut-o și atunci când am ajuns în zona de concurs, căci l-am prins pe Gabriel cu lopata în mână, dând zăpada la o parte și pregătind în detaliu zona de start, iar la finalul evenimentului tot el căra materiale către mașini. 

A început distracția!

După o sesiune rapidă de fotografii, s-a dat startul la a 10-a ediție Semimaraton Gerar. Și nu oricum, pe o ninsoare de vis!

Semimaraton Gerar 2020 - fotografie din cursăStart Semimaraton Gerar 2023 - Universitatea Politehnica Bucuresti - Foto Irina Anton, Fisheye.ro

Pentru că zăpada proaspăt ninsă se transforma în apă, am tras pe noi hainele de ploaie și am continuat sesiunea de fotogafii pe lumină pentru câteva ture.

Irina s-a întors în zona de start / finish iar Cornel a căutat o porțiune de traseu cu o mică pantă descendentă pentru a surprinde alergătorii într-o poziție mai dinamică.

Provocarea fotografilor

Am mai menționat și în articolul din 2020, dar vă reamintim cum se desfășoară competiția și cum o vedem noi. Startul are loc ziua, iar finișul noaptea. O provocare pentru orice fotograf sportiv – să înghețe mișcarea alergătorilor din cursă în condiții de lumină scăzută, în continuă schimbare. La toată această rețetă, am avut parte și de elementul surpriză - zăpada! Aparatura foto nu este 100% waterproof, asa că am tras cateva pungi peste blițuri și peste aparate, și așa ne-am făcut treaba.

Am început să creștem valorile ISO până când am hotărât că este timpul să ne instalăm blițurile externe. Am instalat o cameră foto pe trepied și am atașat un trigger pentru 2 blițuri remote, dispuse la 180 grade unul față de celălalt.  Mulțumim Varta Ag pentru energia din blițuri!

Cu un al 3-lea bliț atașat pe al 2-lea aparat, am declanșat același setup de bliț-uri externe. Rezultatul?

Zona de start / finish este o zonă aglomerată, în care este dificil să te miști și mai ale să focalizezi pe întuneric. Deși a avut multe de înfruntat, Irina s-a descurcat foarte bine cu toate provocările acestea.

Cauza socială - Climb Again

Ne-am bucurat să vedem la start și prietenii de la Climb Again și din Lotul Național de Paraclimbing, pe care îi felicităm pentru rezultate! Pentru cei care nu îi cunosc, ei oferă sesiuni de terapie prin escaladă copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, în centrele construite de ei în București și în Iași.

Premierea

După 5 ore de stat în frig și ninsoare, a venit momentul premierii în sala de festivități, unde am putut să îi vedem pe cei de pe podium . I-am aplaudat pe câștigători dar și pe cei care au făcut ca totul să fie posibil: organizatori, voluntari, susținători. Clasamentul poate fi urmărit pe pagina oficială Gerar.ro.

Mii de mulțumiri tuturor pentru încă o ediție reușită! Să ne vedem cu bine și la anul!

Fotografii realizate de  Anton Irina și Pochiu Cornel | © Fisheye.ro @Semimaraton Gerar

cornel
cornel
Pasionat de editarea fotografiilor, am început să lucrez în Adobe Photoshop și Illustrator încă din 2008. De atunci am interactionat cu oameni si companii diferite, am adunat experienta, mi-am rafinat simtul estetic si am reusit sa ma remarc in domeniu.

Comments are closed.