parallax background

Fotografi la Semimaraton Gerar 2020

Start Red Bull X-Alps 2019
Ca fotografi de eveniment sportiv la Red Bull X-Alps 2019
august 4, 2019
Fotografie eveniment Oslea Hike&Ride 2020
Red Bull Oslea Hike & Ride 2020
martie 4, 2020
 

Provocarea cursei: Fotografia de noapte

Startul ziua, iar finișul noaptea. O provocare pentru orice fotograf sportiv – să înghețe mișcarea alergătorilor din cursă. Condițiile de lumină scăzută, în continuă schimbare ne dau de furcă în fiecare an.

Un balans continuu în setările aparaturii, pe care dacă nu le stăpânești, nu poți surprinde acțiunea din fața obiectivului nici cu cea mai bună aparatură.

Dinamicitatea cursei, locația și profilul cursei fac din aceasta o cursă specială pentru noi, o provocare pe care o acceptăm pentru a doua oară cu drag.

Aproape-Gerar 2020

Gabi și Oana Solomon se învârt ca niște furnicuțe prin curtea Politehnicii, alergătorii atât de cunoscuți nouă se adună ușor, ușor, își iau kiturile de concurs și încep încălzirea. Noi dăm rapid pe gât un pahar …de suc de mere, de la Livezile Dobrinoiu, să ne facem curaj. Anul ăsta avem oarecum noroc. Gerarul s-a transformat în Cuptor, așa că nu mai cărăm după noi pufoaice și mănuși, ci luăm rucsacul cu aparatuă în spate și pornim la treabă.

Startul ediției de anul acesta s-a dat în cea mai călduroasă după-amiază de februarie, iar ținuta pare că era obligatorie: pantaloni scurți și tricouri. Am dat și noi ture, de colo-colo, încercând să surprindem cum soarele jucăuș lumina chipurile alergătorilor. Spectacolul și provocarea cea mare însă … de abia începea.

 

© Pochiu Cornel | Fisheye.ro @Semimaraton Gerar

 

Apus și întuneric

Un apus frumos, pastelat, începeuse să cuprindă tot cerul, într-un adevărat spectacol de culori. Pe cât de frumos apunea, pe atât de rapid se scurgeau și ultimele raze de lumină. Ca fotograf sportiv, nu ai prea mult timp de contemplare. Atunci beculețele ni s-au aprins rapid în cap, mâinile au montat cu iscusință blitzurile și … hai să-nceapă distracția! De la fotografii cu cer colorat pe fundal, la fotografii în întuneric total, am încercat să surprindem cât mai frumos atmosfera alergătorilor care parcă alergau din ce în ce mai cu spor. Într-o parte finish-uri, pe altă parte cei din prima tură, amestecați cu cei care erau la ultimele ture, un amalgam de emoții în continuă  mișcare, toate își doreau a fi surprinse, pentru a ne aminti cu drag de ele.

© Pochiu Cornel | Fisheye.ro @Semimaraton Gerar

 

După toată alergătura, seara s-a continuat pe lumină, în sala de festivități, unde am putut să vedem totul mai clar. I-am aplaudat pe câștigători dar și pe cei care au făcut ca totul să fie posibil: organizatori, voluntari, susținători. Mii de mulțumiri tuturor pentru încă o ediție reușită! Să ne vedem cu bine și la anul!

Fotografii realizate de © Pochiu Cornel / Anton Irina | Fisheye.ro @Semimaraton Gerar

 

Comments are closed.